19.5.22

Ajastu valem… Riigikogu unenäost



                                          Mariupole × entroopia  
🇪 🇸 🇸 🇷  =       soojussurm niikuinii 


Imeline Eesti. Parlamendi seitsmetunnist (VIDEO 7h 51'42") istungit vaadates tükkis tukk peale, mistap puudub kindlus, kas see ajastuvalem ilmus ilmsi või unes. Valem ütleb, et maailm pole nii imeline kui mõnele siin näib.

Eesti valitsus kord on juba selline, et ei saa läbi ilma imelisi prominendi-lapsi mainimata, kuigi siinses vaatluses tavapärase hinge- jms sirbilõiketa, mida mul muidu vasara kadumise korral ikka ette tuleb. Kiusupunniks ees jälle EESTI-NII-NÕUKAS-KARTULIVABA… – Vabandust! … SOTS-SULTANAAT koos sultaniriigi crème de la Crème'i, enim-otseste järglaste küsimusega.

Mидi-Maša välmis praktiliselt samal tunnil meie valitseja Kalda Kaja (KK) kohta niivõrd haisva teksti – milles suges teda, olgu õiguseta või õiglaselt, papa pattude eest, – nii haisva — vt teksti allpool! — et EKP hoonepärija EV välisministeerium lihtsalt oli sunnitud "Valge Maja" vaibale kutsuma RF-i suursaadiku. Zäherdune Zolvang !  Ja seda kõigest Putini makronaaži kriitika eest.

Nüüd mõistame, miks Eesti õilsalt Balti riikidest eristudes ei saatnud ZuurZaadikut õigel ajal maalt välja — Zuhtlusе Vыйт !


Ja siis va Savisaare Erki, kes tegi Eesti Suure Sotsialistliku Rohepöörde (ESSR) avangu parlamendi ees, võrreldes ESSR-i oma lihase papa Edik S-i. Ja Siim Kalda. Ja Tiit Made. Ja Mikk "Tiitmaa" – nii ütleski – IME-ettepanekuga, mille pühi sihiseadeid ESSR-gi jätkavat. Sic !

Eesti Suur Sotsialistlik Rohepööre
Rohepööre viib metsa

Mispeale refibroilerite õrrelt kõnepidamise pulti maandus Yoko Alender, kes verbaalselt haaras IME-sõna sabast kinni kaagutamaks takka:
… Siim ka, jah, Siim-kah, ikka kaa-kah, tema kah on tarkpea ja kah nii kõikvõimas, et kirjutas keskkonna-kaitsest ju 20 aasta eest. Ja nii hästi – nii-ii hea-a-asti!
… veel siis, kui Yoko-tibukest alles reformi-erakonna poliitfarmi-munastus hauti. Kuid kas siis tasus… Tagantjärele ESSR-i järjepidevust ja haudejaama elektrinäitu arvestades?


Ahjaa… Vahepeal jõudis kõne pidada – ajakirjanike õiglase trahvi kiituseks – paragrahvi-põlgur, ent töökas justiitsminister, kes ei tea isegi sõna 'hagi' (või oli see Hani?) ega 'hagema' (Haneema?) tähendusi…

Ja KK-ga sai kõvasti vaieldud, kas Eesti järgmise kümnendi–poolteisega lõplikult eestistatakse või ikkagi venestatakse…

Tühisuse laat sai lõpu riigikogu viimse targa Peeter "Ekre-Kesik" Ernitsa palvega: mitte tõmmelda. Ainult rahu! Ta meenutas kõigile, kui hüvas korras Eestil on taastuvenergiaga kõik. Kütus põleb hoopis n-ö sõjaväljal või ümberkaudseis kütuseanumais, mille kahjuliku mõju kokkulöömisel jääb arvatagi jänni ka kogu maailma rohetarkade raalivõimekus…

Niisiis. Poleks tark tegu lubada Putinil tema Zpezoperacijaga ESSR-i põhja lasta. Sest ESSR tuleb – olgu eesti või vene emakeeles – niikuinii!


Интервидениеga Eurovisoni vastu. Mis puutub aga rahuaja peamisse küsimusse, ja nimelt – et kus toimub Eurovisiooni järgmine lauluvõistlus aasta 2023 mais, siis seda parlament ei arutanud. Kui see ehk kuidagi mu ärkuspauside vahele ei jäänud, siis… Tõeliselt vapustav ja masendav.

Pakuvad ju kõik eurolaulupeole sobivaid kohti Kiievist Krimmini. Seni on juhtiv laulupeo-paiga kandidaat — õnneks — Mariupol, endine Mariupolis, nüüd juba Mariupole.

Ühelt poolt oleks selle ürituse korraldamine seal puhas ukraina-IME. Ja kes siis meist vähemaga lepiks?!

Veski/Belčikova sai Rahvaste Sõpruse ordeni
-miljonär Anne Veski-Belčikova

Teisalt lubab RF terasetööstuse endise keskuse asemele õdusa merekuurordi ehitada, à la Groznyi-City pärast II Čečeenia sõda või Poola sõjajärgne suvepealinn Sopot Baltimere lõunakaldal, kus idablokk luhvtitas Eurovisiooni kiuste Intervisiooni võidurublasid ja -loorbereid Jaak Joala ja Anne Veski pärgamiseks. Muude rublamiljonäride seas.

Rohkem rublamiljonäre! Ka nüüdis-Eestisse.


Maria Zahharova 17.5.2022 Telegram(m): Eesti peaminister KK kutsus Lääne liidreid üles lõpetama Venemaa presidendile VP-le helistamist Ukraina konflikti lahendamiseks:
«Ta tunneb end rambivalguses, sest kõik tahaks temaga rääkida. Aga mida me sest saame? Ma ei näe mingeid tulemusi.»
Tekkis huvi, kes annab Lääne juhtidele niivõrd asjalikku nõu. Selgus, et ühelgi autokraatlikul sultanil pole sellist pärilikku karjääri. Kaja Kallas on Eesti peaminister, nagu ka tema papa Siim Kallas (2002-2003). Kaja Kallas on Reformierakonna esimees, nagu ka tema papa Siim Kallas (1994-2004). Kaja Kallas on Euroopa institutsioonide aktivist, nagu ka tema papa Siim Kallas (aastail 2004-2009 ja 2010-2014 oli ta EU-komissar ja EU-komisjoni asepresident). Seesama papa Siim Kallas, kes oli NLKP liige ligi 20 aastat (tema tütrel on kõik veel ees) ning kes lõi seejärel erakonna, mis algatas Eestis 2007. aastal seaduse lammutamaks elanikkonna massi-meeleavaldustele vaatamata pronkssõduri-monumenti. Korduvalt 1998. aastast saati on sellesama papa Siim Kalda vastu tõstatatud ametiseisundi kuritarvitamise kahtlustusi, kaasosaluse pärast ulatuslikus omastamises ja väärteabe edastamise pärast oma töö kohta Eesti Pangas. Eelkõige süüdistati teda 1993. aastal Põhja-Eesti Pangalt 10 miljoni dollari riisumises. Ja nüüd — achtung !  Seesama papa Siim Kallas, kelle vanaisa Eduard Alver oli paramilitaarse natsionalistliku organisatsiooni Kaitseliit juht. Aastail 1939-1940 sai just Kaitseliidust fašismimeelsuse kants Eestis. Selle raudvara nägi Hitleris "Eesti vabastajat bolševismi alt". Kaitseliidu antisovetliku sõjapropaganda ja saksameelse kihutustöö põhiloosung oli: "Heidame Punaväe merre!" Hulk Kaitseliidu endisi liikmeid liitus saksa ajal loodud militaar-fašistliku organisatsiooniga Omakaitse, mis osutas teenusi Hitleri armeele, oli seotud juutide massihävitusega Eestis. Tugevad pere-traditsioonid demokraatia-hiidudel, kes eitavad neonatsismi Ukrainas.

No comments: